Waterbehandelingssystemen voor medische doeleinden en dialyse

Culligan Omgekeerde osmose waterbehandeling voor Hemodialyse

De kwaliteit van het water dat wordt gebruikt in systemen voor hemodialyse-systemen is van doorslaggevende betekenis voor een succesvolle dialyse behandeling en moet altijd beschikbaar zijn.

Met Culligans omgekeerde osmose dialyse waterbehandeling kunt u erop vertrouwen dat u in veilige handen bent.

30 JAAR ERVARING – Culligan heeft meer dan 30 jaar ervaring met het succesvol behandelen van water dat bij dialyse wordt gebruikt door gebruik te maken van de medisch gecertificeerde omgekeerde osmose waterbehandelingstechnologie, met installaties in ziekenhuizen over de hele wereld.

BESTE TECHNOLOGIE – Culligan heeft altijd voorop gelopen als het gaat om nieuwe waterbehandelingstechnologie en sinds de introductie van Culligans bi-osmose (dubbele doorgang in series) behandelingsconcept op de markt van dialyse, is het inmiddels de standaard in de industrie.

SERVICE WAAR U OOK BENT – Met lokale serviceteams in meer dan 90 landen, kan Culligan snel reageren op elke vraag van een klant en zodoende de dialyse-centra ervan verzekeren dat de watervoorraad altijd 24 x 7 beschikbaar is.

VEILIGHEID GEGARANDEERD – Alle medische waterbehandelingssystemen van Culligan zijn medisch gecertificeerd volgens de UNI EN ISO 13485NORMEN.

Culligan medische & farmaceutische producten


ro2-bio-e-website

plc-1-en

RO2 MD BiO E waterzuivering voor hemodialyse

Voor debieten tot 3600 l/u

De Culligan R.O.2  Bi-Osmosis is ons meest technologisch geavanceerde waterzuiveringssysteem voor dialyse ooit.

Met een intuïtieve “aanraakscherm”-interface is de R.O.2 niet alleen eenvoudig te gebruiken maar dankzij de vele onfeilbare systeemaspecten binnenin het apparaat bent u  te allen tijde verzekerd van een constante toevoer van water.

De gebruiker kan snel en nauwkeurig alle belangrijke parameters bewaken zoals de kwaliteit van het water, werkdruk, debieten en gegevens omtrent waterverbruik dankzij de geavanceerde instrumentatie en het gemakkelijk te volgen stroomschema op het display samen met krachtige grafische moderne instrumenten.

De veiligheid wordt gewaarborgd dankzij Culligan’s Bi-Osmosis systeem dat ervoor zorgt dat, in het onwaarschijnlijke geval dat er enig probleem optreedt met één van de omgekeerde osmosesystemen, het andere de werking zal overnemen zodat veilig water van hoge kwaliteit te allen tijde beschikbaar blijft.

Evenals de veiligheid en betrouwbaarheid van de Culligan R.O.2 is het waterzuiveringssysteem voor hemodialyse ontworpen om waterverbruik te minimaliseren en zo energiezuinig mogelijk te zijn, zodat u niet alleen geld bespaart maar tegelijk ook milieuvriendelijk bent.

Voorbehandeling gebeurt buiten het apparaat met behulp van het nieuwste Culligan HE (High Efficiency) scala aan filters en   waterontharders.

Top


RO2 MD BiO THERMO waterzuivering voor dialyse

Voor debieten tot 3200 l/u

De RO2 Thermo is Culligan’s nieuwste medische instrument, gecertificeerd RO, voor het produceren van veilig water van hoge kwaliteit voor gebruik in hemodialyse.

Naast een onfeilbaar PLC-gestuurd RO-systeem met dubbele passage gebruikt de RO2 Thermo ook een ingebouwd ontsmettingssysteem op basis van warmte om het systeem te ontsmetten.

Het innovatieve ontsmettingsysteem van de RO2 MD BiO THERMO gebruikt water dat verwarmd is tot 85°C (185°F) om micro-organismen te vernietigen die op de oppervlakken binnenin het zuiveringssysteem en het distributiecircuit kunnen groeien. Dit elimineert, of vermindert in belangrijke mate, de noodzaak van dure chemische ontsmetting en vermijdt de verwerking en afvoer van chemische stoffen.

Ontsmetting kan gepland worden om op gezette tijden, zoals ‘s nachts wanneer patiënten geen gebruik maken van de dialysemachines, automatisch uitgevoerd te worden.

Er zijn twee ontsmettingssystemen beschikbaar: inline en met een opslagtank die in staat is om het volledige systeem en het circuit te ontsmetten.

Beide ontsmettingssystemen zijn met behulp van snelkoppelingen eenvoudig aan te sluiten op de RO2 Thermo-unit, wat een snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt.

Top

SDS - Commercial and Industrial water treatment products - Culligan

SDS RO Single dialyse systeem

Flow ratio 80 l/u

Het SDS (Single Dialyse Systeem) MD is ontworpen met het oog op een individuele dialyse en kan tot 80 liter water per uur produceren. Ideaal voor dialyse-toepassingen zoals dialyse thuis, noodgevallen, acute patiëntenzorg voor patiënten die een transplantatie ondergaan waar ruimte en mobiliteit kritisch zijn. Elke SDS-unit is een volledig zelfwerkend dialyse waterbehandelingssysteem en bevat voorbehandeling in de vorm van filtratie en ontchloren, gevolgd door een omgekeerde osmose en een breaktank.

Voor de noodzakelijk mobiliteit is de unit op wieltjes gebouwd. De SDS is met zijn elektronisch touch-control bedieningspaneel extreem gebruiksvriendelijk ontworpen. De SDS MD is uitgerust met:

  • voor- en naspoelinrichting
  • automatische desinfectie
  • audio en visuele waarschuwingen
  • continue controle van de waterkwaliteit
  • basis watercircuit componenten van roestvrij staal
  • touch-bedieningstoetsenpaneel op 24 Volt
  • digitale geleidingsmeter voor kwaliteitscontrole.

Top

Dual Box - Culligan

Dual Box – Geïntegreerde voorbehandeling en Bi-Osmose behandelingssysteem

De complete oplossing voor dialyse waterbehandeling – het Dual Box systeem van Culligan is een geïntegreerd behandelingssysteem dat ruw water omzet in gezuiverd water. Het systeem bevat een volledige voorbehandeling (filtratie, ontharding, ontchloren) en de Culligan Bi-osmose technologie. Dit complete behandelingssysteem wordt voor gebruiksgemak automatisch gecontroleerd via een touch screen PLC. Voor een eenvoudige installatie zijn de units binnen een roestvrij stalen cabinet gebouwd en hebben alleen elektriciteit, een ingang en uitgang voor water en afvoerverbindingen nodig.

Top

Voortgaande ondersteuning – Service en onderhoud

Culligan weet dat gemoedsrust tijdens alle stadia van gebruik van cruciaal belang zijn. Wij geloven dat de installatie van de waterbehandelingsapparatuur het eerste stadium is van een langdurige zorgrelatie.

Omdat Culligan in meer dan 90 landen aanwezig is, kunnen wij op een unieke manier service verlenen na aankoop van uw dialyse waterbehandelingsapparatuur leveren, waar u zich ook bevindt.

Naast onderhoudsbeurten, onderdelen vervangen en acuut noodzakelijk onderhoud levert Culligan voor een allesomvattende benadering van waterbehandeling in de gezondheidszorg ook chemicaliën voor waterbehandeling en reinigingsservices.

Ontdek hoe Culligan u een totale wateroplossing kan leveren voor uw toepassingen in de gezondheidszorg.

Top

Veelgestelde vragen

Hemodialyse is een methode om het bloed buiten het lichaam mechanisch te reinigen, om zodoende verschillende substanties te verwijderen, die normaal door de nieren worden gereinigd. Er wordt hemodialyse uitgevoerd als iemand aan gedeeltelijk of compleet nierfalen lijdt.

Tijdens de hemodialyse stroomt het bloed van de patiënt in een kunstnier, een dialyser geheten, waar het langs een dun semi-permeabel membraan stroomt, terwijl dialysaat (een isotonische zoutoplossing) in tegengestelde richting langs de andere kant van het membraan stroomt. Kleine moleculen, zoals de moleculen met afvalstoffen, gaan door het membraan van de zijde met een hogere concentratie naar de zijde waar de concentratie lager is. Op die manier verdwijnen de afvalstoffen in het dialysaat, waarna ze worden afgevoerd.

* Gale Encyclopedia of Medicine. Copyright 2008 De Gale Group, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Dialysaat is een mengsel van gezuiverd water en een zoutoplossing, waarin onder andere natriumchloride, natriumbicarbonaat of natriumacetaat, calciumchloride, kaliumchloride en magnesiumchloride zitten. Het dialysaat bestaat uit ongeveer 95% gezuiverd water.

De kwaliteit van het water dat in hemodialyse systemen wordt gebruikt is van cruciaal belang, omdat niet alleen het bloed van de patiënt en het dialysaat slechts door een dun semi-permeabel membraan van elkaar is gescheiden, maar ook omdat hemodialyse patiënten uitermate gevoelig zijn voor verontreinigingen in het water. Dit laatste vanwege het onvermogen van hun nieren om verontreinigingen, opgenomen vanuit het distillaat, af te scheiden. Daarnaast worden ze blootgesteld aan een enorme hoeveelheid water. Een gezond mens drinkt gemiddeld per dag 2 liter water of zo’n 14 liter per week. Een hemodialyse patiënt kan per week aan 350 tot 500 liter water per week moeten opnemen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt, of wilt u meer informatie?